Свети Мина

  • Кат. номер: 13-206

Копие на икона от средните векове - Св. Мина

Ръчно изработена от дърво и метал

Произведена в България от Хасковски майстор

Размер:

височина - 20.5см

ширина - 17см

 

Свети великомъченик Мина е пазител на семейството, жените, сираците, децата, знахарите и лечителите, покровител на пътниците.

    Според свещеници, свидетели на различни хорски изцеления, няма проблем за който той не може да помогне, стига обаче молитвите към светеца да са изпълнени с вяра и да идват дълбоко от сърцето.

    Денят за честване на Свети Мина е 11 ноември. 

На този ден празнуват - Мина, Минка, Минко, Минчо, Виктор, Виктория.

    Свети Мина е бил египтянин по произход, който служел в армията от Котуанската област и изповядвал християнската вяра. По това време императорът преследвал християните, принуждавал своите поданици да правят жертвопринушения и да се кланят на идолите. Този, който не изпълнявал волята на императора бил преследван, изтезаван и убиван. Мина не можел да преследва своите братя християни и да гледа това бедствие, затова напуснал армията и се оттеглил в планините. Предпочел да живее сред зверовете, отколкото сред злите човеци.

    През цялото време той постил и отправял непрестанни молитви към Господ, в които искал да има справедливост.

    Един ден императорът организирал тържество в чест на езичните божества. Като научил какво става, Господ изпратил отшелникът Мина в града. Като видял какво се случва, той започнал да изобличава развратните и самозабравили се езичници. Градоначалникът побеснял и наредил да бъде заловен и жестоко измъчван. Обесили го с главата на долу. Отсекли главата му, запалили огън и хвърлили тялото му да изгори. След като огънят изгаснал, вярващи християни събрали мощите на мъченика. Пренесли ги в родния му град Александрия и ги погребали с почести.

    След години на същото място била построена църква на имено на светеца и по молитвите към него в нея са станали множество чудеса.

КУПИ С УДОВОЛСТВИЕ!

ПОДАРИ С КЕФ!

43,00 лв.
Базова цена: 43,00 лв.
Моля, изберете:
Доставка
Доставка

При поръчка на избраните от вас продукти, само ако се регистрирате в он-лайн магазина /без бърза поръчка/, в реално време може да видите каква е цената за доставка до офис на Еконт или до адрес.

Бързата поръчка означава - да поръчате продукти без да се регистрирате, само с въвеждане на телефонния си номер и ние ще се свържем с вас за уточняване на подробностите!

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ПРИ ПОРЪЧКА НА СТОЙНОСТ 100.00лв

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!