Икона - Свети Георги

  • Кат. номер: 13-211/3

Копие на икона от средните векове - Свети Георги

Ръчно изработена от дърво и метал

Произведена в България от Хасковски майстор

Размер: 

височина - 30 см

ширина - 24 см

 Свети Георги Победоносец е войн защитник, покровител на овчарите и стадата им.

Един от най-почитаните светци в Източно православната църква.

  Денят за честване на Свети Георги е 6 май.

На този ден празнуват Галин, Галина, Галя, Ганка, Ганчо, Генчо, Гео, Георги, Гергана, Гинка, Гиньо, Гергин, Гергина, Гоце, Гюро, Гюрга

Свети Георги е бил римски войник, отличаващ се с красота, ум и сила. Георги става свидетел на императорската заповед да бъдат избити християните, раздава своето богатство и освобождава робите си. Отива при императора и заявява че е християнин и  го обвинява в жестокост и несправедливост.

След като не успява да го накара да се отрече от Христа, императора го осъжда на ужасни мъчения. Георги е убит защитавайки християнската вяра.

Една от най-популярните легенди за Свети Георги е победата му над змея. Всеки ден чудовището искало по една жертва, за да не закача царството. И когато жребият се паднал на царската дъщеря се появил Свети Георги и пронизал с копието си змея. Появата му и спасението на царската дъщеря накарало месните хора да повярват в Господ и приемат християнската вяра.

 

 

КУПИ С УДОВОЛСТВИЕ!

ПОДАРИ С КЕФ!

98,00 лв.
Базова цена: 98,00 лв.
Моля, изберете:
Доставка
Доставка

При поръчка на избраните от вас продукти, само ако се регистрирате в он-лайн магазина /без бърза поръчка/, в реално време може да видите каква е цената за доставка до офис на Еконт или до адрес.

Бързата поръчка означава - да поръчате продукти без да се регистрирате, само с въвеждане на телефонния си номер и ние ще се свържем с вас за уточняване на подробностите!

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ПРИ ПОРЪЧКА НА СТОЙНОСТ 100.00лв

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!