Родопското чудо / клиноптилолит, зеолит /

Родопското чудо / клиноптилолит, зеолит /

20 септември 2017

Преди милиони години по време на изграждането на Земята, такава каквато я познаваме днес, природата ни е оставила един скъпоценен подарък - камъка клиноптилолит. Този камък е естествен минерал с невероятни физически качества, благодарение на неговата кристална структура. Тази структура му осигурява електрично реактивна повърхност от над 150 кв. м на грам. Тази повърхност натоварена с отрицателно електричество дава възможност зеолитът да привлича и задържа катиони от средата, в която се намира и от своя страна да отделя други. Поставен във водна среда, клиноптилолитът елиминира всички вредни за човека вещества в нея, включително и радиоактивно замърсяване. Вода, която е йонизирана с клиноптилолит оказва мощно лечебно въздействие върху организма. Тя изхвърля отровите приети чрез храната и регулира обмяната на веществата. Има силен стимулиращ ефект върху сърдечно-съдовата, нервната и храносмилателната система. Вода, в която има поставен зеолит нормализира кръвното налягане, премахва безсънието, потенето, напрегнатостта. Йонизирана с клиноптилолит вода помага при болести като язва, гастрити, колити, проблеми на сърдечно-съдовата и нервната система. Изключително полезен минерал при бъбречни проблеми. Безспорно е, че зеолита пречиства отровите в организма, поети чрез храната и по този начин ликвидира отключващите моменти за болести в различни органи. Той има силно въздействие върху човешкия организъм. Най-качественият клиноптилолит се намира в България и като такъв е известен в цял свят. Не случайно е минерала на ХХ век.


Продукцията на Кристалит Бохемия е световно известна – име, гаранция за високо качество, широк набор от продукти и декорации, а от няколко години насам и екологично производство.

прочети още

Кристалите са невероятни украшения, когато са оформени и полирани, въпреки че има много камъни с изключителен естествен вид.

прочети още